Dauwtrappen in Zeewolde

Dauwtrappen

De definitie van dauwtrappen is, om op Hemelvaartsdag, heel vroeg op te staan om vervolgens een wandeling in de natuur te maken. Zo vroeg dat de dauw nog op het pad ligt. Een eeuwenoude traditie waarbij mensen vroeg in de ochtend om 3.00u al op pad gingen om te wandelen. Tegenwoordig liggen de tijdstippen wat later en wordt er soms ook gekozen om te gaan fietsen in plaats van lopen.

Deze traditie is een aantal jaren geleden ook door de parochie Sterre der Zee weer in het leven geroepen en willen we ook dit jaar voortzetten. We verzamelen op 30 mei om 7.00u bij Open Haven om daarna een eind met elkaar te fietsen in de prachtige natuur van Zeewolde. We zullen ongeveer 1,5 uur met elkaar fietsen met een tussenstop op de Horsterberg.

Landschap Dauwtrappen

De tocht is wat tempo betreft voor iedereen toegankelijk. Bij aankomst in het dorp staat er een gezamenlijk ontbijt klaar. Vervolgens is er de mogelijkheid om de kerkviering bij te wonen.Zo “vroeg” op pad te zijn met elkaar geeft een extra dimensie aan geloofsgemeenschap zijn. Met elkaar op pad fietsend door de schepping.

Vertrek: 7.00u bij Open Haven

In verband met ontbijt graag aanmelden bij

Het overzicht van de vieringen t/m 15 September 2019 vindt u hier.