Waarom Eerste Communie?
Als ouders hun kind laten dopen, geven ze daarmee aan dat zij hun kind willen laten opgroeien in de traditie van de kerk. Van het doopsel zelf herinneren de kinderen zich vaak niets meer. Om ze te laten weten dat ook zij binnen de kerk horen, vieren we de Eerste Communie.

Eerste Communieviering
Als kinderen in groep 4 of hoger van de basisschool zitten worden ze door de werkgroep Eerste Communie uitgenodigd om mee te doen aan de voorbereiding. Deze uitnodiging krijgt u via de school van uw kind (de Kaleidoscoop of de Toermalijn) of vindt u in het parochieblad van november/december. Na opgave zult u uitgenodigd worden voor een informatieve ouderavond op maandag 13 januari 2020 in open Haven. Op zondag 19 januari start de eerste les voor de kinderen. Er zullen zo'n 10 lessen zijn, van 9.30u - 11.00u op zondagochtend in Open Haven.

We werken vanuit de methode 'Ik vier met Jezus'. Een leuk werkboek met aansprekende thema's zoals 'Wie is Jezus', dopen, avondmaal, je naam, etc. worden besproken.
Na een voorbereidingstijd van een aantal maanden mogen de kinderen dan eindelijk op zondag 19 april 2020, in een feestelijke viering, voor de eerste keer deelnemen aan de maaltijd van Jezus Christus.

Voorwaarden

Aan de Eerste Communie zijn geen voorwaarden verbonden behalve dan dat uw kind gedoopt is. Aan de ouders wordt een bijdrage gevraagd voor het werkboek, de broodmaaltijd en andere kosten die worden gemaakt.

De inschrijving

Na de voorbereiding, de Eerste Communieviering en de afsluitende ouder- en kindavond wordt de datum van de Eerste Communie in het reeds bestaande ledenbestand bijgeschreven.

Vragen?
Heeft u nog vragen, dan kunt u contact opnemen met de werkgroep Eerste Heilige Communie. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Betekenis van de Eerste Communie
Wij vieren de eucharistie als herinnering aan Jezus. Bij het Laatste Avondmaal brak Jezus met zijn leerlingen het brood en deelde de beker met wijn en zei tot hen: 'Doe dit tot mijn gedachtenis'. Als wij nu de eucharistie vieren, worden we herinnerd aan wat Jezus heeft gedaan.
Wij ontvangen deze communie als gave van God.
Communie betekent letterlijk: gemeenschap. Door te communie te gaan nemen we dus deel aan de gemeenschap van Jezus en zijn kerk.