Het huwelijk is sinds de 12e eeuw één van de zeven sacramenten. Bijzonder aan het huwelijkssacrament is dat de man en vrouw het aan elkáár toedienen. De rol van de priester of diaken is dat hij de officiële getuige is namens de kerkgemeenschap en dat hij het huwelijk inzegent.

Voorbereiding kerkelijk huwelijk
A.s. bruidsparen nodigen wij uit voor een aantal gespreksavonden. Tijdens deze avonden maakt de pastor kennis en kunnen persoonlijke en zakelijke gegevens voor de viering worden geregeld.

Huwelijksviering
De huwelijksviering bepaalt het bruidspaar in overleg met de pastor. Het bruidspaar maakt zelf het boekje voor de viering. Ter inspiratie is er een ruime keuze aan teksten beschikbaar. Tenslotte worden alle benodigde formulieren ingevuld om het huwelijk een wettig kerkelijk huwelijk te laten zijn. De huwelijksceremonie duurt ongeveer een uur. Familieleden en vrienden zijn natuurlijk van harte uitgenodigd aanwezig te zijn!

Inschrijving
Na de viering wordt het huwelijk door de priester en het bruidspaar ingeschreven in het huwelijksboek en de doopboeken. Ook in het trouwboekje wordt het kerkelijk huwelijk ingeschreven.

Kosten
De kosten voor een viering in de kerk bedragen € 450,- Dit is inclusief de voorbereiding en de begeleiding.

Wilt u trouwen en het huwelijk ook kerkelijk bevestigen?
Neem dan een half jaar van te voren contact op met
pastor Leferink
T 036-5310924