Wat is Vormsel?
Jongens en meisjes die hun Eerste Communie in onze parochie hebben gedaan, worden uitgenodigd voor de voorbereiding op het Vormsel, wanneer zij in de brugklas zitten. Met het vormsel maak je kenbaar dat je bij de R.K. kerk wilt horen. Je maakt jouw keuze duidelijk voor jezelf, voor God en voor andere parochianen.

Waarom Vormsel?
Wie kunnen dit beter beantwoorden dan de vormelingen zelf?
Renée: "Omdat ik zelf wilde beslissen om bij de kerk te horen, niet mijn ouders, maar ikzelf."
Nina: "Omdat ik zelfstandiger wilde worden, ik wil mijn eigen keuzes maken."
Christian: "Ik dacht: "Je moet in je leven, als je ooit eens in de problemen komt, op iemand kunnen vertrouwen en ik hoop dat dat God is."

Vormselviering
De voorbereiding begint met een informatieavond in het voorjaar, waarop jongeren (of de ouders/verzorgers) hun kind kunnen aanmelden.
De jongeren komen tijdens de JOPA bijeenkomsten, drie jaar ongeveer 7 keer per jaar bij elkaar en brengen een bezoek aan de kathedraal in Haarlem tijdens de jaarlijkse Bavodag
Het Vormsel wordt in de maand juni toegediend.

Voorwaarden
Aan het Vormsel zijn geen voorwaarden verbonden behalve dan dat je gedoopt bent en eerste communie hebt gedaan. Aan je ouders/verzorgers wordt een kleine bijdrage gevraagd voor de Bavo-dag en andere kosten die worden gemaakt.

De inschrijving
Na de voorbereidingen, het Vormsel zelf wordt de datum van het Vormsel bijgeschreven in het reeds bestaande ledenbestand.

Vragen?
Heeft u nog vragen, dan kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aanmelding
Alle ouders van jongeren die hun Eerste Communie in onze parochie hebben gedaan, krijgen, als de kinderen in groep 8 zitten, een uitnodiging om op de informatieavond te komen. Tijdens deze avond kunnen de ouders hun kind aanmelden. (is dit met de jongeren samen? Anders klopt het niet: eerder is in de tekst namelijk aangegeven dat kinderen die keuze zelf vaak maken, dan moet je ze zelf ook de uitnodiging sturen en uitnodigen voor de informatieavond lijkt me).
De ouders die geen uitnodiging ontvangen kunnen de informatie over deze avond lezen in het parochieblad.