De parochie is opgericht in februari 1986, maar vanaf 1975 was de RK gemeenschap al actief. Van begin af aan is de parochie een belangrijke basis geweest voor de binding onder katholieke parochianen in het jonge Zeewolde. Zoals het opbouwen van het dorp pionieren was, zo was het opbouwen van een nieuwe parochie dat ook. De eerste vieringen vonden plaats in de Trekker en in 1986 is Open Haven geopend.

Het pionieren en zelf je weg vinden zit sterk in onze parochie verankerd. Hoewel ook in onze parochie sprake is van verminderde kerkgang, weten we wel dat velen zich met de kerk verbonden voelen. Het is aan de parochianen van vandaag om daar een goede invulling aan te geven. In het bisdom is bekend dat we graag onze eigen boontjes doppen, trouw aan het geloof en tegelijk ook wat eigenwijs. We houden gewoonten en gebruiken in ere en zijn tegelijkertijd op zoek naar een eigentijdse invulling van het geloof. De uitdaging waar we met elkaar voor staan is om het geloof te verrijken met het leven van alledag en andersom.

Jullie hebben het misschien al gezien of gemerkt, we hebben een nieuw thema. Samen met een aantal medeparochianen is het thema ‘Toekomst Bouwen!’ gekozen. Een thema waar we met ons allen mee aan de slag kunnen. Het afgelopen jaar zijn we als parochie vooral bezig geweest met het maken van plannen, we hebben diverse inspirerende bijeenkomsten gehad, Leo Feijen heeft zijn visie ‘Toekomst zien in de kerk’ gepresenteerd. Het fundament is gelegd, zeg maar.

Nu kunnen we verder met bouwen. Het nieuwe thema, Toekomst Bouwen!, lijkt dan ook goed gekozen. We kunnen bouwen aan onze parochiegemeenschap. Maar ook bouwen aan je eigen geloof, jezelf verder ontwikkelen in het geloof. Dit kan individueel en met mede-parochianen, binnen onze eigen parochie.

We willen ook bruggen bouwen, daarmee bedoelen we, samenwerken met andere parochies, in de buurt of wat verder weg. Parochies kunnen van elkaar leren en elkaar inspireren. Je zou het ook kruisbestuiving kunnen noemen. We willen bruggen bouwen naar onze medechristenen, bijvoorbeeld de PGZ, Protestantse Gemeente Zeewolde. We zijn immers niet de enige geloofsgemeenschap in dit gebouw en in ons dorp. Wel met behoud van onze eigen, katholieke identiteit. Kijken naar wat ons bindt en niet naar wat ons scheidt!

Heeft u vragen over de parochie dan kunt u contact opnemen met pastor Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of het bestuur van de parochie.