Om de parochiegemeenschap goed te laten draaien, zijn er een aantal werkgroepen die zich met een aantal ondersteunende zaken bezig houden. Samen heet dat gemeenschapsopbouw.

De kindercrèche
Er is een kindercrèche tijdens iedere zondagsviering in Open Haven. Kinderen in de leeftijd tot een jaar of 4 worden hier opgevangen en hebben hun eigen activiteiten.
Contact persoon is Monique Heutmekers.

Kerkbalans lopers
Ieder jaar is er in februari de actie Kerkbalans. Met deze actie zamelen we geld in onder parochianen ten bate van onze eigen parochie. We bekostigen hiermee ons deel van het onderhoud van Open Haven, een deel van de loonkosten van de pastor en verder alle andere kosten die een parochie met zich meebrengt. De kerkbalanslopers verspreiden de formulieren onder de parochianen.
Contactpersoon is Anneke van Wijk

Bargroep
Waar zouden we zijn zonder de bargroep. We weten allemaal hoe belangrijk een lekkere kop koffie na een viering of tijdens andere parochie activiteiten is. Voor eigen activiteiten zorgen we zelf voor de bezetting van de bar.
Contactpersoon is Gerrit Thiele

Redactie parochieblad
Het befaamde gele parochieblad komt ongeveer 6x per jaar uit. Kopij kan ingeleverd via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Louis van der Helm maakt het blad gereed.

Vouwgroep Parochieblad
Het parochieblad moet gevouwen en verspreid worden. De voorbereidingen doet de vouwgroep. De drukker levert de losse pagina's aan en deze worden samengevouwen en van een adres sticker voorzien.
Contactpersoon is Nel Jansen

Bezorgers Parochieblad
Hoewel een groot aantal parochianen het digitale blad wenst te ontvangen, wil ruim de helft toch nog het blad door de bus. Hiervoor zorgen de bezorgers. De coördinatie ligt bij Anneke van Wijk.

Ledenadministratie
De ledenadministratie verzorgt de wijzigingen in de persoonsgegevens. Een belangrijke taak, want dit gebeurt in een centraal, landelijk systeem waarmee we de gegevens van alle katholieken op orde houden. Handig bij bijvoorbeeld een verhuizing.
Veerle van der Helm is het aanspreekpunt.