Werkgroep Kostersgroep
Werkgroep Lektoren
Werkgroep Parochiekoor
Werkgroep Gezinsvieringen
Werkgroep DOP
Werkgroep Themaliturgie


Werkgroep Kostersgroep

Wat doet de werkgroep?
Deze groep parochianen vervullen met veel enthousiasme en inzet de kosterstaken. Dit doen zij volgens het zgn. "Kostersboek". Zij zorgen ervoor dat elke viering goed kan verlopen. Zo zorgen zij dat de kerkzaal er netjes opgeruimd uitziet en de benodigde spullen voor de vieringen klaarstaan.

Dit doen zij bij alle vieringen, zoals een eucharistieviering, een communieviering o.l.v. een pastor, een DOP viering onder leiding van parochianen en overige vieringen zoals bij een huwelijk, een doop, een uitvaart, een eerste communie, een vormselviering.
Elke viering heeft een verschillende aanpak nodig. De leden van de werkgroep zorgen ervoor dat bij elke viering de nodige voorbereiding én juiste aandacht is. Zo bouwen zij met kerst de kerststal op en hangen met Advent de Adventskrans op.

Verder valt het bestellen van onder andere hosties, miswijn, paaskaars en andere soorten kaarsen onder de verantwoordelijkheid van de kostersgroep. Het team is goed op elkaar ingesteld, waardoor ze prettig samenwerken.

Contactpersoon:

T
E

Terug naar boven...


Werkgroep Lektoren

De lektorenwerkgroep bestaat momenteel uit 4 personen. Wij verzorgen o.a. het lezen van de schriftlezingen in de vieringen in onze parochie. Dat betekent dat wij vooral de "normale" zondagsvieringen aanwezig zijn, voor bijzondere vieringen en DOP-vieringen worden eigen lektoren gevraagd. Naast het lezen van de teksten uit de Bijbel hebben de leden van de werkgroep een belangrijke taak op het liturgisch centrum: wij assisteren bij de collecte, het klaarmaken van de tafel en andere voorkomende taken. In zekere zin hebben wij een deel van het takenpakket van de acolieten overgenomen die in onze parochie niet als werkgroep zijn vertegenwoordigd. Het betekent dan ook dat we gedurende de viering de gehele tijd op het liturgisch centrum verblijven en niet tussendoor plaatsnemen in de kerk. We assisteren ook bij het uitreiken van de communie, het askruisje en de vredeswens.
De werkgroep is op zoek naar nieuwe leden, hoe meer zielen hoe meer vreugd!

Contactpersoon:
Gert-Jan van Dongen
T 036 5228807

Terug naar boven...


Werkgroep Parochiekoor

PAROCHIEKOOR ‘Sterre der Zee’
Het parochiekoor bestaat al langer dan de Parochie officieel bestaat. De start van het koor ligt namelijk in de eerste viering die in Zeewolde gehouden werd. Dat was een viering die in mei 1980 gehouden werd in de ‘Trekker’op het Trekkersveld. Hier trad de familie Smit als koor op, om de dienst te ondersteunen. Met het groeien van het dorp groeide ook onze Parochie en het koor tot wat het nu is.

Het koor bestaat uit een groep enthousiaste vrouwen en mannen, die van zingen houden. Het koor staat onder leiding van een dirigent. Ook zijn er twee begeleiders, voor zowel orgel als piano. Het koor zingt 1 keer in de twee weken tijdens een dienst om deze te ondersteunen met gezang en zo bij te dragen aan een sfeervolle viering. Ook zingt het koor (op verzoek) tijdens rouw- en trouwdiensten. Om de kooractiviteiten te organiseren is een werkgroep geformeerd.

Houdt u van zingen? Nieuwe koorleden kunnen we altijd gebruiken. Houdt u van zingen en vindt u dit gezellig om met elkaar te doen? We oefenen iedere maandagavond om 20.00 uur in ons kerkcentrum Open Haven. Komt u gerust eens een keer vrijblijvend kijken én meezingen mag altijd!

Contactpersoon:
G. v Mispelaar
T: 036 522 1122
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Terug naar boven...


Werkgroep Gezinsvieringen

Wat is een gezinsviering?
Een gezinsviering is voor het gezin. De inhoud van de viering is afgestemd op kinderen. Denk hierbij aan het niveau van kinderen van de onderbouw en middenbouw. De verhalen zijn voor kinderen te begrijpen. Kinderen helpen ook mee tijdens de viering: gebedjes voordragen, helpen met de communie uitreiken, muziek maken, soms een rol spelen in een toneelstukje of een slottekst voorlezen. De meeste kinderen vinden het leuk om te zingen. Er zijn dan ook veel liedjes, begeleid door iemand op de piano, die ze mee kunnen zingen. Veel mensen komen naar de gezinsviering, die veelal niet langer dan 1 uur duurt!

Wat doet de werkgroep?
De werkgroep verzorgt 4 gezinsvieringen per jaar. Dit in samenwerking met pastor Paul Leferink. Voor iedere viering komen de werkgroep en de pastor 2 keer bij elkaar en verdiepen zich in het thema, zoeken naar verhalen, gebeden, gedichten, liedjes. Zodra duidelijk is wat er moet gebeuren en welke taken er moeten worden vervuld, wordt de contactpersoon van zowel de Zevenster als de Toermalijn benaderd. Zij zullen op zoek gaan naar de benodigde kinderen en/of ouders.De andere werkzaamheden van de werkgroep zijn: het draaiboek invullen, aankondiging maken voor het parochieblad en de 3 schoolbladen. Dankzij de beamer in de kerk hoeven er geen boekjes meer te worden gemaakt/gevouwen, maar nog wel een beamboekje.

4 vieringen per jaar

  • Het schooljaar begint met de Startviering op de laatste zondag van de zomervakantie. Een drukbezochte viering die dan ook in de grote kerkzaal van Open Haven is. Aansluitend is het koffie en limonade drinken op de basisscholen de Zevenster, de Toermalijn en de Kaleidoscoop en kunnen kinderen, ouders en belangstellenden kennismaken met de nieuwe juf of meester en alvast in het nieuwe lokaal kijken.
  • In de herfst, rond Allerheiligen (de laatste zondag van oktober) is er een gezinsviering waarbij ook de doopduifjes worden uitgereikt. Dan werkt de Doopgroep ook mee aan de voorbereidingen.
  • Op kerstavond om 17.00 uur is er een Kerstviering.
  • Met Palmpasen komen de kinderen met hun zelfgemaakte Palmpasenstokken in optocht de kerk binnen.

Wie zitten er in de werkgroep?
De werkgroep bestaat momenteel uit 3 leden, te weten Christine Vromans (ouder Toermalijn), Elisabeth Riksen (ouder Zevenster) en Rolinka Lubberink (ouder Toermalijn). Maar… zowel Elisabeth als Rolinka hebben te kennen gegeven dat zij willen stoppen. Wij zijn dus zeer dringend op zoek naar vervanging en willen de groep het liefst naar 5 of 6 leden brengen: 2 ouders Zevenster, 2 ouders Toermalijn en 1 of 2 ouders Kaleidoscoop.

Wie o wie wil de werkgroep versterken?
Neem dan contact op met Jinny Jacobs, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Contactpersoon:
Rolinka Lubberink
T 036-5228700
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Terug naar boven...


Werkgroep DOP

Dienst Onder leiding van Parochianen (DOP)

Wat doet de werkgroep?
De werkgroep DOP gaat gemiddeld een keer per 6 weken voor op zondag bij een Woord- en Communieviering. De werkgroep bestaat uit 5 leden. Alle leden zijn betrokken bij de voorbereiding van de viering. Om toerbeurt gaan 2 personen voor tijdens de viering.

De voorbereiding
Samen lezen zij de lezingen en het Evangelie door en denken, praten, brainstormen en discussiëren over de teksten. Wat staat er precies? Wat wordt er bedoeld? Wat is de boodschap achter het evangelie?

De viering
2 personen gaan voor in de viering. Met de ideeën van de werkgroep maken zij er een mooie viering van met een overweging, zang en gebeden.

Contactpersoon:

T
E

Terug naar boven...


Werkgroep Themaliturgie

7 jaar geleden zijn wij begonnen met het thematisch verrijken van de bijzondere vieringen/diensten van de liturgische jaarkalender. Daaronder verstaan wij; Advent, Kerst, Veertigdagentijd, Goede Week, Hemelvaart en Pinksteren. Door middel van symbolisch stilleven of handeling, bloemstuk, teksten, liederen, groeien wij als parochiegemeenschap door de Adventperiode naar Kerst en van de Veertigdagentijd naar Pasen.
We laten ons inspireren door het Jaarthema van dat moment.
Elk jaar proberen we ook inspiratie op te doen in de boekwinkel Berne in Heeswijk-Dinther. Een flink dagdeel besteden we dan aan het lezen/doorkijken van boeken en teksten en luisteren wij naar muziek die voor ons bruikbaar zou kunnen zijn. Menig input komt daar dus vandaan!
De werkgroep bestaat uit 3 personen. Soms sluiten mensen adhoc aan. Dat is heel waardevol omdat je ook elkaar verrijkt.

Contactpersoon:
Carla van Dongen
T 036 5228807

Terug naar boven...

Kalender

Het overzicht van de vieringen t/m november 2019 vindt u hier.

Bent u nieuw in Zeewolde of zijn uw gegevens gewijzigd?

Nieuws per e-mail ontvangen?

Ga naar boven